•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Bulgaria vrea ca accizele la carburanti sa depinda de puterea de cumparare

Dupa ce Franta a taiat temporar taxa la combustibili, Guvernul Bulgariei a propus o forma de accizare in functie de nivelul de trai din fiecare stat membru al Uniunii Europene.


Executivul din statul vecin considera ca este incorect ca tarile mai sarace sa fie obligate sa practice acelasi nivel al taxei ca cele bogate.

"Voi aduce in discutie aceasta masura la prima intalnire cu colegii mei de la Bruxelles", a declarat ministrul bulgar al Economiei si Energiei, Delian Dobrev, citat de Novonite.

Guvernul de la Sofia a intentionat, dupa modelul Frantei, sa reduca accizele la carburanti. Insa, din cauza ca nivelul din Bulgaria al acestor taxe este sub pragul minim acceptat in UE, masura nu a putut fi implementata.

Politicieni si analisti din Bulgaria au comentat ca nu este corect ca tarile sarace sa fie obligate sa aplice aceleasi accize ca statele bogate, ei considerand ca preturile mari ale carburantilor ingradesc libertatea de miscare a oamenilor si a marfurilor.

Guvernul francez a decis marti reducerea pentru trei luni a accizelor la carburanti, masura care va avea ca efect imediat scaderea cu 6 eurocenti a preturilor la pompe, urmand ca ulterior sa fie introdus un mecanism permanent de control al cresterii preturilor.

Decizia a fost criticata miercuri de guvernul si presa din Germania, care considera ca masura din Franta este ineficienta pe termen lung.

Intr-un top al suferintei la pompa, adica pretul benzinei raportat la puterea de cumparare, Romania se afla pe locul 11, iar Bulgaria, pe locul 6, in timp ce Germania se afla la coada acestui clasament, mai exact pe pozitia 40.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/preturi/benzina/bulgaria-vrea-ca-accizele-la-carburanti-sa-depinda-de-puterea-de-cumparare-1187134

Citit 2140 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top