•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Conflict deschis între Guvernul francez şi Peugeot-Citroen

Conflict deschis între Guvernul francez şi Peugeot-Citroen

În Franţa, Guvernul socialist critică vehement strategia firmei constructoare de automobile PSA Peugeot-Citroën,  care a anunţat suprimarea a opt mii de posturi. Acest anunţ cade cât se poate de prost, într-un moment când socialiştii francezi fac eforturi pentru a reduce rata şomajului.

 

Pentru socialişti, această situaţie este efectiv una de criză pe tărâm economic, întrucât sunt confruntaţi din nou cu realităţi care nu pot fi gestionate prin decizii politice. Până nu demult, grupul PSA Peugeot-Citröen, care este şi primul constructor de automobile francez, dar şi european şi-a menţinut cea mai mare parte a producţiei în Franţa şi în Europa.

Cum pe fond de criză, vânzările de automobile au scăzut vertiginos mai ales în ţările din sudul Europei, grupul a fost obligat să-şi caute aliaţi şi s-a înţeles cu gigantul american General Motors. În principiu, cele două firme vor produce împreună automobile, începând cu anul 2016. Aceasă fuziune riscă să aibă însă un preţ care se traduce în delocalizări şi care implică închiderea unor uzine devenite nerentabile.

În acest context, Guvernul francez s-a activat, a numit un expert pentru a studia gradul de sănătate al întreprinderii, i-a primit pe reprezentanţii sindicali şi a anunţat un plan de urgenţă, pentru sprijinirea acestui sector important, cel al construcţiei de automobile, un sector care reprezintă de fapt şira spinării pentru întreaga economie mondială.

Printre altele, Guvernul anunţă un sprijin masiv pentru conceperea unor vehicule ecologice, nepoluante, hibride şi electrice. Ceea ce nu rezolvă imediat problema grupului PSA Peugeot Citroën, care de un an de zile, înregistrează pierderi de 200 de milioane de euro pe lună şi o scădere a vânzărilor cu 13% pe primele şase luni ale acestui an.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/economie/conflict-deschis-guvernul-francez-peugeot-citroen

Citit 4819 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top