Imprimă această pagină

Moscovici, cu origini romanesti, propus de Franta la sefia Eurogroup

Presedintele francez Francois Hollande intentioneaza sa-l propuna ministrul sau de Finante, Pierre Moscovici, care are origini romane, pentru functia de presedinte al Eurogroup, cel mai important forum de decizie pentru zona euro.

Hollande se va intalni vineri cu omologii sai din Germania, Italia si Spania vineri, ocazie cu care va insista pentru numirea lui Moscovici in fruntea Eurogroup-ului, informeaza Reuters.

Principalul candidat al francezului este ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble.

Jean-Claude Junker, actualul presedintele al Eurogroup, care reuneste ministrii de Finante din zona euro, se va retrage din functie in aceasta vara.

Pierre Moscovici s-a nascut pe 16 septembrie 1957 la Paris, tatal sau fiind profesorul de psihologie sociala Serge Moscovici, nascut in 1925 la Braila intr-o familie de evrei si fost membru in ilegalitate al Partidului Comunist Roman. In 1947 a parasit Romania si a ajuns in Franta un an mai tarziu.

Pierre Moscovici, membru al Partidului Socialist Francez, a ocupat functia de ministru al Afacerilor Europene in perioada 1997-2002.

El a fost raportor al Parlamentului European pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, afirmand in Parlamentul European ca se simte "pe jumatate roman".

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/zona-euro/moscovici-cu-origini-romanesti-propus-de-franta-la-sefia-eurogroup-1174333

Citit 2134 ori