Imprimă această pagină

Semn rau: Fondurile speculative pariaza impotriva zonei euro

Fondurile de investitii speculative pariaza, pe pietele financiare, impotriva obligatiunilor emise de cele mai importante tari ale zonei euro, precum Franta sau Olanda, ceea ce reprezinta un semnal ca economia europeana e in pericol.

"Problema tot mai adanca a balantei de plati din zona euro ramane nerezolvata si nu poate fi rezolvata doar prin asistenta cu lichiditati", spune Brevan Howard, seful unuia din cele mai mari fonduri de investitii, conform Financial Times, citata de CNN

"Norul" de fonduri speculative care pariaza impotriva eurozonei dovedeste faptul ca exista puternice motive pentru a ne teme de o revenire a crizei economice.

John Paulson, seful unui asemenea fond, explica de ce pariaza nu impotriva obligatiunilor Spaniei, grav afectata de criza si o "victima" mai probabila, ci impotriva celor ale Germaniei, a carei economie e sanatoasa - din cauza faptului ca Spania ar putea avea nevoie de o salvare, care poate veni doar de la germani.

Cu alte cuvinte, imprumuturile pe care tarile puternice trebuie sa le acorde celor mai slabe sunt "veriga slaba" a Europei, ce face ca toata lumea sa fie in pericol.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/stiri-economice/semn-rau-fondurile-speculative-pariaza-impotriva-zonei-euro-1164418

Citit 2224 ori