•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Semn rau: Fondurile speculative pariaza impotriva zonei euro

Fondurile de investitii speculative pariaza, pe pietele financiare, impotriva obligatiunilor emise de cele mai importante tari ale zonei euro, precum Franta sau Olanda, ceea ce reprezinta un semnal ca economia europeana e in pericol.

"Problema tot mai adanca a balantei de plati din zona euro ramane nerezolvata si nu poate fi rezolvata doar prin asistenta cu lichiditati", spune Brevan Howard, seful unuia din cele mai mari fonduri de investitii, conform Financial Times, citata de CNN

"Norul" de fonduri speculative care pariaza impotriva eurozonei dovedeste faptul ca exista puternice motive pentru a ne teme de o revenire a crizei economice.

John Paulson, seful unui asemenea fond, explica de ce pariaza nu impotriva obligatiunilor Spaniei, grav afectata de criza si o "victima" mai probabila, ci impotriva celor ale Germaniei, a carei economie e sanatoasa - din cauza faptului ca Spania ar putea avea nevoie de o salvare, care poate veni doar de la germani.

Cu alte cuvinte, imprumuturile pe care tarile puternice trebuie sa le acorde celor mai slabe sunt "veriga slaba" a Europei, ce face ca toata lumea sa fie in pericol.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/stiri-economice/semn-rau-fondurile-speculative-pariaza-impotriva-zonei-euro-1164418

Citit 2240 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top