•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Ce intentii are noul guvern de stanga de la Paris: Lege pentru prevenirea delocalizarii intreprinderilor, majorarea salariilor compensatorii in caz de concedieri

Noul guvern de stanga va face in curand o propunere legislativa prin care doreste sa previna inchiderea companiilor profitabile  sau delocalizarea acestora de catre proprietari atunci cand un cumparator doreste sa pastreze afacerea functionala in Franta, a precizat vineri un ministru al guvernului , citat de Reuters. In plus, se vizeaza si o crestere a costurilor de concediere a angajatilor.

Propunerea legislativa, care urmeaza campaniei electorale in care presedintele Francois Hollande pleda pentru combaterea declinului industriei si a mutarii activitatii in statele cu costuri mai reduse, va fi gata in saptamanile urmatoare, a adaugat acesta.

Anuntul a fost facut de Arnaud Montegourg, un avocat si membru al parlamentului care si-a facut un nume prin criticile stridente la adresa globalizarii si a obtinut un post in minsterul industriei in cabinetul lui Hollande, unde este insarcinat cu revitalizarea sectorului industrial.

Un caz care a inspirat proiectul de lege a fost reprezentat de situatia a doua furnale de otel gigantice ale Arcelor Mittal din estul Frantei, neexploatate anul trecut. Angajatii au facut lobby puternic pentru a scoate in evidenta ceea ce ei se temeau ca va fi o incetare permanenta a unei intreprinderi viabile si cu performante inalte, Arcelor incercand sa isi reduca productia pe fondul unui declin al cererii si fara a ceda fabrica unui potential rival.

Uniunea sindicala CGT, una dintre cele mai mari din Franta,  a spus guvernului ca nu mai putin de 45.000 de locuri de munca risca sa fie pierdute iminent in a doua cea mai mare economie a zonei euro, unde rata somajului a atins 10 procente in primul trimestru al anului.

Liderii de afaceri si unii economisti sunt ingrijorati ca o interventie si mai mare a statului in economie pentru a opri concedierile va descuraja investitiile si vor afecta cresterea economica.

Intr-o alta incercare de a descuraja concedierile, guvernul planuieste de asemenea si o propunere legislativa prin concedierea angajatilor vor deveni mai scumpe pentru companii, prin cresterea costurilor cu salariile compensatorii.

Presiunea guvernului de a constrange concedierile si inchiderea fabricilor contrasteaza cu reformele in desfasurare din alte state din zona euro, precum Italia si Spania, unde guvernele relaxeaza reglementarile.

Citeste tot articolul:  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-12467979-franta-noul-guvern-stanga-face-propunere-legislativa-prin-care-previna-inchiderea-companiilor-delocalizarea.htm

Citit 2066 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top