•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Hollande vrea sancţiuni mai dure la adresa Rusiei

Hollande vrea sancţiuni mai dure la adresa Rusiei

Sancţiunile împotriva Rusiei vor fi cu siguranţă înăsprite, declară preşedintele francez, François Hollande. Şefii social-democraţi de guverne din ţările UE s-au reunit sâmbătă la Paris. Ei au decis pe de altă parte să o susţină pe italianca Federica Mogherini pentru postul de şef al diplomaţiei europene.

 

Reuniunea celor opt şefi de guverne social-democraţi europeni în jurul preşedintelui François Hollande, la Palatul Elysee urmărea adoptarea unei poziţii comune, înaintea Consiliului European din această după-amiază de la Bruxelles. Un Consiliu crucial şi preocupant, a spus Hollande. Crucial, pentru că acum vor fi numiţi Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă şi preşedintele viitorului Consiliu European. Pentru primul post, liderii social-democraţi s-au înţeles să sprijine candidatura ministrului italian de Externe, Federica Mogherini. Pentru preşedinţia Consiliului European, François Hollande speră ca liderii UE să ajungă la o soluţie, spune el, consensuală.

Social-democraţii europeni reuniţi la Paris vor însă, înainte de toate, să reorienteze politica economică a celor 28, întrucât situaţia economică este preocupantă.

Pentru ca Europa să sprijine mai mult creşterea economică şi combaterea şomajului, Matteo Renzi, preşedintele Consiliului italian, prezent la Paris, a spus că va convoca pe 6 octombrie un summit extraordinar, consacrat chestiunii creşterii economice.

François Hollande speră să-şi convingă partenerii europeni să accepte şi o întâlnire la vârf a zonei euro, pe aceeaşi temă.

De fapt, liderul de la Paris îşi doreşte o îndulcire, o mai mare flexibilitate a regulilor referitoare la reducerea deficitelor, pentru ca ritmul să fie compatibil cu o relansare a creşterii economice.

În fine, preşedintele Hollande şi cei opt invitaţi ai săi au evocat pe larg la Paris dosarul ucrainean, dosar ce va fi discutat sâmbătă seară şi la Bruxelles, unde este aşteptat preşedintele Ucrainei.

Situaţia din Ucraina suscită tot mai multă îngrijorare, asistăm la cea mai gravă criză de la sfârşitul Războiului Rece, e de părere liderul de la Paris. Nu trebuie să pierdem timpul, a avertizat preşedintele Franţei, cerând colegilor săi din UE să înăsprească sancţiunile luate contra Rusiei.

Paris, Vasile Damian, despre reuniunea liderilor socialişti din UE

Ascultă interviul Download MP3

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/stiri-politica-51929-hollande-vrea-sanctiuni-mai-dure-adresa-rusiei

Citit 2866 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top