•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Raport: Republica Moldova, cea mai francofonă din Europa de Est

Zilele trecute i-a fost înmânat preşedintelui François Hollande un voluminos raport – peste 250 de pagini – intitulat “Francofonia şi francofilia, motoare ale creşterii durabile”. Principalul semnatar al raportului este Jacques Attali, eminent economist, înalt functionar francez şi scriitor, autor...

Claudia Vlagea

Claudia Vlagea

României şi Republicii Moldova le sunt dedicate în raport câteva pagini din care aflăm că cele două ţări sunt "figuri de excepţie cu o francofonie încă vivace şi sub-exploatată".

Moldova este considerată de raportor drept "ţara cea mai francofonă din Europa centrală şi orientală. 45 la sută dintre moldoveni învaţă franceza iar în România învecinată, descrisă şi ea drept una dintre cele mai francophone ţări din regiune, aproape 20 de procente din populaţie vorbeşte franceza" se poate citi în raportul realizat de Jacques Attali.

Alături de semnătura acestuia, pe copertă mai apar trei nume, două franceze şi unul românesc. Claudia Vlagea a participat la redactarea acestui raport şi ne-a acodat un interviu. }ntgr-un interviu realizat de Vasile Damian,  ea încearcă să facă o sinteză a celor 53 de propuneri susceptibile să transforme francofonia şi francofilia în motoare ale unei creşteri economice durabile şi vorbeşte despre câştigurile României după ce ţara a intrat în Organizaţia internaţională a francofoniei. Pentru început însă, de ce era nevoie de un astfel de raport.

Claudia Vlagea. coautor al raportului, intervievata de Vasile Damian

Ascultă interviul Download MP3
image
Size: 6.41 Mb

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/asculta-rfi-ro-51999-raport-republica-moldova-cea-mai-francofona-europa-est

Citit 3353 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top