•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Tensiuni în Bahrein: Opoziţia, împiedicată să manifesteze

credit foto: mwcnews.net

In contextul tensionat din lumea arabǎ revine în actualitate şi statul Bahrein, unde opoziţia şiitǎ a lansat un nou apel la manifestaţii. Regimul controlat de o dinastie sunitǎ recurge însǎ la mijloace poliţieneşti enorme pentru a împiedica orice contestaţie.

credit foto: mwcnews.net

credit foto: mwcnews.net

Mişcarea Tamarrod proiectase pentru miercuri 14 august o manifestaţie în preajma ambasadei americane de la Dubai, dar regele Hamad ben Issa Al-Khalifa a amendat sǎptǎmîna trecutǎ legislaţia privind adunǎrile publice. In consecinţǎ, în  statul Bahrein orice manifestaţie este interzisǎ, iar pedepsele pentru cei care participǎ la manifestaţii "ilegale" sunt extrem de aspre. Aceste pedepse îi vizeazǎ şi pe pǎrinţii care îşi lasǎ copiii sǎ participe la eventuale manifestaţii. In acest miniscul stat din Golful Persic spiritele s-au încins din februarie 2011 încoace, cînd o primǎ mişcare de revoltǎ a şiiţilor a fost reprimatǎ cu brutalitate, iar de atunci violenţele s-au soldat cu 80 de morţi. Mai multe încercǎri de dialog au avut loc între putere şi opoziţie, fǎrǎ sǎ ducǎ la vreun rezultat notabil.

Mişcarea Tamarrod subliniazǎ în declaraţiile sale cǎ doreşte instaurarea unei veritabile democraţii în Bahrein, de genul celei existente în Marea Britanie sau în Statele Unite. Opozanţii mai cer din cînd în cînd protecţia americanilor, ceea ce Washingtonul nu le asigurǎ pentru moment. Apelurile sunt însǎ numeroase, inclusiv din partea Organizaţiei Naţiuni Unite, în direcţia dinastiei sunite din Bahrein pentru o schimbare de atitudine. ONU a cerut puterii de la Dubai sǎ-şi respecte obligaţiile internaţionale în ce priveşte drepturile omului, libertatea de expresie şi reuniunile publice paşnice.

De notat cǎ statul Bahrein are relaţii privilegiate cu Statele Unite, o flotǎ americanǎ fiind gǎzduitǎ de acest arhipelag numǎrînd o populaţie de peste 1 200 000 de locuitori.

 

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/articol-special-paris-43454-tensiuni-bahrein-opozitia-impiedicata-sa-manifesteze

Citit 3097 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top