Imprimă această pagină

Apropiat al lui Sarkozy, urmarit penal in Franta pentru frauda cu bani publici

Autoritatile franceze au inceput urmarirea penala impotriva controversatului om de afaceri Bernard Tapie, un apropiat al fostului presedinte Nicolas Sarkozy, pentru acuzatii de frauda cu bani publici, dosar in care a fost audiata si Christine Lagarde, directorul executiv al FMI. Procurorii il acuza pe Tapie de uneltire...

Autoritatile franceze au inceput urmarirea penala impotriva controversatului om de afaceri Bernard Tapie, un apropiat al fostului presedinte Nicolas Sarkozy, pentru acuzatii de frauda cu bani publici, dosar in care a fost audiata si Christine Lagarde, directorul executiv al FMI.

Procurorii il acuza pe Tapie de uneltire in vederea comiterii unei fraude, in legatura cu suma de 420 milioane euro castigata de acesta de la guvernul francez in anul 2008, in urma judecarii unei dispute intre el si stat intr-o comisie de arbitraj, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

In anul 2007, in timpul mandatului lui Sarkozy, ministerul francez al Finantelor, condus la acea vreme de Christine Lagarde, a optat pentru solutionarea litigiului intr-o comisie de arbitraj, si nu in instantele judecatoresti. Un an mai tarziu, comisia i-a dat castig de cauza lui Tapie, cazul fiind contestat vehement de parlamentarii Partidului Socialist, aflati la acea vreme in opozitie, scrie Mediafax.

La finele lui martie, autoritatile franceze au efectuat o perchezitie la apartamentul din Paris al directorului general al FMI, Christine Lagarde.

Investigatia viza modul in care Lagarde a gestionat, in 2008, din pozitia de ministru francez al Finantelor, o plata compensatorie de 285 milioane euro de la bugetul de stat.

Plata a fost efectuata catre influentul om de afaceri Bernard Tapie, sustinator al fostului presedinte Nicolas Sarkozy.

La finele lui ianuarie, presa internationala relata ca fostul presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy (foto), se pregateste sa se mute in Anglia, unde planuieste sa infiinteze un fond de investitii de peste 1 miliard de lire sterline (1,18 mld. euro).

Citeste si alte articole pe:  http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/apropiat-al-lui-sarkozy-urmarit-penal-in-franta-pentru-frauda-cu-bani-publici-91153

Citit 3277 ori
Login pentru a posta comentarii