•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Si Franta a spionat telecomunicatiile!

Potrivit unei informatii publicata de cotidianul Le Monde, serviciile de spional extern ale Frantei, DGSE, ar fi spionat, la randul lor, e-mailurile, SMS-urile si internetul pe teritoriul tarii si in afara ei.  ...

Serviciile secrete franceze, DGSE, spioneaza comunicatiile in interiorul statului si in strainatate, scrie in editia sa de joi cotidianul Le Monde, subliniind ca acest sistem este total ilegal. „Directia generala pentru securitate externa colecteaza sistematic semnale electromagnetice emise de ordinatoare sau de telefoane in Franta, precum si fluxul dintre francezi si strainatate: totalitatea comunicatiilor noastre sunt spionate”, scrie ziarul.

„Toate e-mailurile, SMS-urile, apelurile telefonice, intrarile pe Facebook, Twitter, sunt ulterior stocate din timp ani”, continua Le Monde, subliniind ca alte sapte servicii de spionaj, precum DCRI, Vama sau Tracfin „au acces la aceste date, la limita legalitatii si fara un control serios”.

Cotidianul precizeaza, in context, ca serviciile premierului Jean-Marc Ayrault, Comisia nationala pentru controlul interceptarilor si delegaia parlamentara pentru spionaj „contesta toate concluziile anchetei Le Monde”. DGSE, DCRI au refuzat orice comentarii, iar coodonatorul national al activitatilor de spionaj, Alain Zabulon, „nu a dorit sa-si exprime punctul de vedere”, noteaza ziarul.

Aceste informatii vin ca un ecou la afacerea de spionaj international dezvaluita de fostul agent CIA, Edward Snowden. Franta si europenii au cerut explicatii autoritatilor americane.

Citeste si alte articole pe:  http://incomemagazine.ro/articole/si-franta-a-spionat-telecomunicatiile

Citit 2572 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top