Imprimă această pagină

Femen îşi mută sediul la Paris

Conducatoarea grupului Femen din Franta Inna Shevchenko (foto) a obtinut statutul de refugiat din partea Biroului Francez pentru Protectia Refugiatilor si Apatrizilor (OFPRA), a anuntat activista ucraineana. În vârsta de 23 de ani, ea a cerut azil în februarie si a "primit recent" un raspuns pozitiv din partea OFPRA....

Conducătoarea grupului Femen din Franţa Inna Shevchenko (foto) a obţinut statutul de refugiat din partea Biroului Francez pentru Protecţia Refugiaţilor şi Apatrizilor (OFPRA), a anunţat activista ucraineană. În vârstă de 23 de ani, ea a cerut azil în februarie şi a "primit recent" un răspuns pozitiv din partea OFPRA. Această cerere de azil este "o opţiune strategică", a declarat conducătoarea filialei Femen, deoarece, "pentru dezvoltarea mişcării, avem nevoie de un loc, de o ţară". Ea a amintit că a fost ameninţată cu anchete în ţara sa, după ce a tăiat cu o drujbă o cruce ortodoxă, în semn de protest faţă de condamnarea a trei membre ale formaţiei Pussy Riot, care au cântat o "rugăciune punk" împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin într-o catedrală din Moscova. Ea a sosit în Franţa în august 2012, cu o viză turistică.

Mişcarea Femen, un grup de feministe ucrainene de-acum instalate la Paris şi care au adepte în mai multe ţări din lume, este cunoscută din 2010 pentru acţiuni topless organizate cu scopul de a denunţa sexismul, homofobia, prostituţia şi religia. În septembrie 2012, ele au instalat la Paris "primul centru de antrenament" în "noul feminism".

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/femen-isi-muta-sediul-al-paris--15619.html

Citit 2394 ori