•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Exemplul francezului care a făcut o avere de milioane de euro cultivând porumb în România

Exemplul francezului care a făcut o avere de milioane de euro cultivând porumb în România

Un francez ne da lectii de agricultura, la noi acasa. Ales de curand presedinte al asociatiei producatorilor de porumb din sudul tarii, omul administreaza o ferma de peste 3.000 de hectare de teren, in judetul Ialomita, conform ştirileprotv.ro.  A pornit de la zero, dar spune ca l-au ajutat studiile facute in Franta, iar acum se [...]...

Un francez ne da lectii de agricultura, la noi acasa. Ales de curand presedinte al asociatiei producatorilor de porumb din sudul tarii, omul administreaza o ferma de peste 3.000 de hectare de teren, in judetul Ialomita, conform ştirileprotv.ro.

 A pornit de la zero, dar spune ca l-au ajutat studiile facute in Franta, iar acum se numara printre cei mai prosperi cultivatori de la noi.

Arnaud Perrein s-a stabilit in Romania dupa Revolutie. Ca student la agronomie, a venit sa viziteze tarile abia iesite din comunism.

Parintii lui aveau o ferma in Franta, insa cum sunt opt frati, nu si-a pus prea multe sperante in mostenire.

“Nu a fost o analiza foarte clara, pur si simplu am simtit ca era mai bine aici”, spune Arnaud.

A ajuns in Romania ca salariat al unei firme franceze care lucra in industria zaharului.

Apoi, la un moment dat, fratii lui, toti agricultori, l-au ajutat sa obtina un credit de cateva zeci de mii de euro, din care si-a cumparat utilaje. Ulterior, a inceput sa ia pamant in arenda.

Acum administreaza o suprafata de peste 3.000 de hectare, din care in jur de o treime este a lui. Cultiva in special porumb, dar si orz si grau.

“Fiindca am crescut in alta parte am avut alta deschidere si pentru ca nici nu am avut experienta foarte mare am venit cu o conceptie pe care am format-o aici: deci cu studii facute in Franta, cu ceea ce am invatat aici, de la producatori romani, una peste alta, a iesit ceva bine”, spune Arnaud Perrein.

In localitatea Mihail Kogalniceanu, care i-a devenit casa acum, nu a fost primit de la inceput cu bratele deschise. Mai ales ca venea cu o conceptie diferita despre cum se lucreaza pamantul.

“Noi nu-l munceam, el ne reprosa ca nu-l munceam la nivelul ala, dar vedeti ca noi taranii nu avem nici atatea pretentii de la viata… La el, ce era scris trebuia indeplinit, iar noi nu eram obisnuiti cu asa ceva, la noi inca mai functioneaza si acum – lasa ca merge si asa”, spune primarul localitatii, Alexandru Dinu.

Cand localnicii au vazut ca politica francezului da rezultate, au inceput sa prinda incredere.

A reusit sa isi creasca ferma, care acum are 40 de angajati, cu un plan pe mai multi ani.

A accesat fonduri europene pentru sistemul de irigatii, silozuri si utilaje agricole, iar profitul a fost permanent reinvestit.

Arnaud, sotia lui romanca si cei trei copii ai lor au ales sa locuiasca in birourile fostului CAP.

“Am refacut cladirea, nu mai erau usi, parchet, nu mai era nimic, jumatate din acoperis mai era si asta era sala de sedinte, salonul unde se faceau – cum se spune? – se cresc viermi de matase”, precizeaza Arnaud.

Sotia francezului s-a implicat insa imediat in viata comunitatii. Le-a dat copiilor mai slab pregatiti din scoala posibilitatea sa mearga la after-school si finanteaza echipa de handbal din localitate.

Cei trei copii, Sabina, Ana si Dinu, s-au invatat imediat cu viata la tara.

Intr-un top al celor mai bogati fermieri din Romania, realizat de o revista de profil, Arnaud Perrein se numatra pe locul 48, cu o avere estimata intre 8 si 10 milioane de euro.

Citeste si alte articole pe:  http://www.financiarul.ro/2013/07/09/exemplul-francezului-care-a-facut-o-avere-de-milioane-de-euro-cultivand-porumb-in-romania/

Citit 2629 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top