•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Un alpinist român încearcă o premieră mondială

Vârful Tstartse face parte din masivul Mukut Himal si este situat în nordul Nepalului, în apropierea granitei cu Tibetul. În ultimii ani, alpinisti din Japonia, Franta, SUA, Germania si România au încercat, fara succes, sa cucereasca acest vârf. Printre acestia s-a numarat si Constantin Lacatusu, care,...

Constantin "Ticu" Lăcătuşu, împreună cu patru alpinişti germani, va pleca într-o expediţie de cucerire, în premieră mondială, a vârfului Tsartse din Himalaya, de 6.346 metri, informează Clubul Montan Român, într-un comunicat remis ieri presei.

Vârful Tstartse face parte din masivul Mukut Himal şi este situat în nordul Nepalului, în apropierea graniţei cu Tibetul. În ultimii ani, alpinişti din Japonia, Franţa, SUA, Germania şi România au încercat, fără succes, să cucerească acest vârf. Printre aceştia s-a numărat şi Constantin Lăcătuşu, care, alături de germanii Frank Meutzner şi Goetz Wiegand, a mai avut două astfel de tentative, în 2006 şi 2012. În cursul acestor încercări, alpinistul român şi colegii săi au reuşit însă, în premieră absolută, să urce pe vârful cunoscut ca Peak Europa (6.403 metri) şi pe Tashi Kang (6.386 metri), care sunt cele mai înalte două din masiv, Tsartse fiind al treilea, precizează sursa citată. Expediţia Tsartse 2013 se va desfăşura între 6 mai şi 4 iunie şi va fi filmată cu microcamere din ultima generaţie HDV Pro. Alpinistul Constantin "Ticu" Lăcătuşu, în vârstă de 52 de ani, este primul român cuceritor al Everestului şi singurul care a atins cele mai înalte vârfuri de pe toate continentele.

 

 

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/un-alpinist-roman-incearca-o-premiera-mondiala--8232.html

Citit 2177 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top