•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Franţa intră în recesiune; Germania scapă cu o creştere la limită, de doar 0,1%

 Franta, a doua mare economie europeana, a intrat în recesiune pentru a treia oara în ultimii patru ani, cu o contractie de 0,2- în primul trimestru, în timp ce Germania, tara europeana cu cel mai ridicat PIB, a evitat la limita recesiunea, cu un avans de doar 0,1- în primele trei luni ale anului. PIB al...

 Franţa, a doua mare economie europeană, a intrat în recesiune pentru a treia oară în ultimii patru ani, cu o contracţie de 0,2% în primul trimestru, în timp ce Germania, ţara europeană cu cel mai ridicat PIB, a evitat la limită recesiunea, cu un avans de doar 0,1% în primele trei luni ale anului.

PIB al Franţei s-a contractat cu 0,2% în primul trimestru, faţă de ultimele trei luni ale anului trecut. În trimestrul al patrulea, economia s-a contractat cu 0,2%, procentaj revizuit faţă de cât a fost anunţat anterior, a informat miercuri biroul de statistică de la Paris. Economiştii consultaţi de Bloomberg anticipau o scădere economică de 0,1% în primele trei luni.

Intrarea în recesiune pune presiune pe preşedintele Francois Hollande pentru adoptarea de măsuri care să susţină creşterea economică. Hollande, care sărbătoreşte miercuri primul an la conducerea Franţei, are probleme în a reduce numărul record al şomerilor, de 3,22 milioane de persoane. Popularitatea preşedintelui a atins un minim record din cauza problemelor economice.

În contextul aşteptărilor ca zona euro să înregistreze contracţie pentru al doilea an consecutiv în 2013, Hollande încearcă să obţină o încetinire a ritmului de reducere a deficitului bugetar în statele membre ale uniunii monetare.

Economia germană a reuşit să scape de recesiune în primul trimestru, după ce a înregistrat un avans minim, de 0,1%, situat sub aşteptările analiştilor.

PIB a crescut cu 0,1% faţă de trimestrul al patrulea, când a consemnat un declin de 0,7%, procentaj revizuit, potrivit biroului federal de statistică de la Berlin. Economiştii anaticipau un avans de 0,3%.

Recuperarerea Germaniei s-ar putea să fi fost afectată de iarna foarte lungă, care a limitat activitatea din construcţii şi încrederea consumatorilor, potrivit Bundesbank. Evoluţia sub aşteptări a PIB evidenţiază, însă, riscurile economice, generate de recesiunea zonei euro.

"Scăderea investiţiilor, exporturilor şi importurilor semnalează cerere internă slabă. Iarna foarte rece a avut un rol şi va exista o revenire în al doilea trimestru, dar cu o încredere mai slabă, oamenii ar putea fi nevoiţă să se gândească cât de realiste sunt prognozele pentru întreg anul", a declarat Holger Sandte, analist la Nordea Markets, din Copenhaga.

PIB al zonei euro a scăzut cu 0,1% în primul trimestru, după o contracţie de 0,6% în ultimele trei luni ale anului trecut, potrivit estimărilor analiştilor consultaţi de Bloomberg.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/franta-intra-in-recesiune-germania-scapa-cu-o-crestere-la-limita-de-doar-0-1--9272.html

Citit 3481 ori
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top