Imprimă această pagină

Spionaj la Ikea: Doi angajati dintr-un magazin din Franta, pusi sub acuzare

Scandalul spionarii angajatilor si clientilor Ikea din Franta a luat o noua turnura, dupa ce a fost pus sub acuzare fostul director si actualul responsabil cu siguranta dintr-un magazin din sudul tarii....

Cei doi barbati au fost acuzati de "incalcarea legislatiei in domeniul informaticii si a libertatilor", potrivit unor surse citate de AFP, relateaza La Libre.

Parchetul din Versailles nu a dorit sa comenteze acest caz. De asemenea, conducerea Ikea Franta a spus doar ca a luat la cunostinta acuzatiile, dar ca nu are acces la dosar si nu se poate pronunta.

De asemenea, a fost investigat actualul director si un alt angajat al magazinului respectiv, insa acestia nu au fost pusi sub acuzare. Angajatul sustine ca a oferit politiei un stick USB ce contine informatii acuzatoare la adresa conducerii Ikea.

Scandalul privind spionajul in cadrul magazinelor Ikea din Franta a condus, deja, la arestarea a doua persoane in luna ianuarie, respectiv a lui Jean-Francois Paris, responsabilul departamentului de gestiune a riscului intre 1998 si 2012, si a fostei sale adjuncte.

Directorul general Ikea Franta, Stefan Vanoverbeke, a anuntat, in iulie anul trecut, o serie de masuri vizand refacerea imaginii companiei, dupa ce s-a aflat ca atat angajatii, cat si clientii erau supravegheati in mod ilegal.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/ikea/stiri-ikea/spionaj-la-ikea-doi-angajati-dintr-un-magazin-din-franta-pusi-sub-acuzare-1232598

Citit 2196 ori