•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Francezii beau mai puţin, dar mai scump

Francezii beau mai puţin, dar mai scump

Francezii beau din ce în ce mai puţin alcool, demonstrează un studiu realizat de o asociaţie profesională care reuneşte mai mulţi producători din Hexagon. Consumul de alcool tinde să devină în Franţa ceva ocazional, dar banii cheltuiţi sunt tot mai mulţi, susţin autorii studiului.

Jumătate dintre francezi consumă alcool mai puţin de o dată pe săptămână, arată barometrul realizat de asociaţia Entreprise et Prévention. În afara casei, cei care beau sunt în minoritate, adică 45%, şi asta mai ales atunci când iau masa. “Francezii, din ce în ce mai puţin băutori constanţi de alcool, preferă mai nou consumul ocazional şi au trecut spre băuturile mai scumpe”, spune Alexis Capitant, directorul asociaţiei. Odată cu scăderea cantităţilor cumpărate, se poate observa o creştere a bugetului alocat acestui capitol, arată studiul. O primă observaţie, notează autorii – consumul cotidian de alcool nu mai interesează decât pe un francez din zece. În mare parte, francezii sunt consumatori de alcool o dată pe săptămână, 39 la sută, sau chiar o dată pe lună – 24 de procente. Unsprezece la sută beau şi mai rar, adică o dată la două sau trei luni, iar 15 procente spun că nu consumă deloc alcool. A doua concluzie a studiului – francezii cumpără tot mai puţin băuturi alcoolice, astfel că din 2007 şi până acum, cantitatea anuală a scăzut în medie cu aproape 7 litri. În acelaşi timp, francezii se orientează mai mult spre produsele din gama premium, astfel că au crescut şi cheltuielile pentru cumpărarea de băuturi alcoolice.

 

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/francezii-beau-mai-putin-dar-mai-scump

Citit 2402 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top