•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Stii cate sticle de whisky se vand pe secunda, in lume?

Iata cateva dintre acestea, oferite de portalul Factroom. 1. Aceasta bautura este unul dintre primele cinci articole considerate a avea mare succes la export din Marea Britanie. In Franta, se comercializeaza mai mult whisky englezesc intr-o luna decat coniac frantuzesc intr-un an. 2. Exista 5.000 de sortimente de whisky din malt. Dintre ele,...

Despre whisky, destula lume stie multe lucruri, dar exista si lucruri inedite, poate insuficient vehiculate ori poate numai scapate din vedere. Cu toate acestea, ele merita cunoscute, fie si doar pentru a pigmenta o discutie la un pahar de ... whisky.

Iata cateva dintre acestea, oferite de portalul Factroom.

1. Aceasta bautura este unul dintre primele cinci articole considerate a avea mare succes la export din Marea Britanie. In Franta, se comercializeaza mai mult whisky englezesc intr-o luna decat coniac frantuzesc intr-un an.

2. Exista 5.000 de sortimente de whisky din malt. Dintre ele, 90% sunt fabricate in Scotia, respectiv in Marea Britanie.

3. In fiecare secunda se vand in intreaga lume peste 30 sticle de whisky scotian. Aceasta reprezinta dublu fata de toate cantitatile de whisky existente pe piata, respectiv american, canadian, japonez si irlandez, luate impreuna.

4. Exista o bursa de marfuri numai pentru aceasta bautura: World Whisky Index - W.W.I. Portofoliul comenzilor intr-o singura zi la W.W.I poate atinge 320.000 de dolari. Cumparand prin bursa, beneficiarul primeste un certificat de autenticitate pentru fiecare sticla cumparata, precum si dreptul de a o revinde. Cei mai populari investitori in whisky din lume sunt japonezii, chinezii si rusii.

5. Conditiile de pastrare a bauturii sunt reglementate strict. Cu titlu de exemplu, in 1915 pastrarea se putea face numai in butoaie dintr-un anumit lemn si timp de cel mult 2 ani. La interventia producatorilor, termenul s-a prelungit, in 1916, la 3 ani, dar conditia privind lemnul butoaielor a ramas acelasi.

6. In perioada prohibitiei din SUA, se permitea comercializarea de whisky numai de tipul Laphroaig si numai in farmacii, pe baza de prescriptie medicala. Era considerat medicament.

7. In Scotia, doza de whisky se numeste "dram", dar marimea dramului o stabileste personal fiecare gazda pentru invitatii sai, turnand cantitatea intr-un pahar mare. A devenit populara in Scotia expresia "good dram". Bautura se ridica pana la inaltimea de trei degete fata de fundul paharului.

8. Pretul este in crestere fata de alte bauturi si s-ar putea ca whisky-ul sa ajunga in viitor cea mai scumpa bautura din lume. In prezent, mai scumpa decat whisky este bautura Macallan (62.000 dolari o sticla veche de 60 de ani; exista in lume 40 de asemenea sticle). Cu toate acestea, in Marea Britanie a fost pusa in vanzare o sticla de whisky irlandez din secolul XIX, la pretul de 100.000 lire sterline (circa 200.000 dolari). Se pare insa ca inca n-a aparut cumparatorul.

9. In mod neasteptat, cel mai mare producator (cantitativ), dar in acelasi timp si cel mai mare consumator de whisky din lume este India. (ziare.com)

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/stii-cate-sticle-de-whisky-se-vand-pe-secunda-in-lume--3649.html

Citit 2281 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top