Imprimă această pagină

Fumatul la volan ar putea fi interzis în Franta

Așa propune un senator socialist care susține că autoritățile trebuie să ia măsuri pentru protejarea copiilor, victime sigure ale fumatului pasiv. Propunerea sa a stârnit păreri pro și contra....

Așa propune un senator socialist care susține că autoritățile trebuie să ia măsuri pentru protejarea copiilor, victime sigure ale fumatului pasiv. Propunerea sa a stârnit păreri pro și contra.

Senatorul socialist Yannick Vaugrenard vrea ca toți cei care se urcă la volan să își stingă țigara dacă în mașină se află copii. În plus, ar trebui interzis fumatul și în spațiile de joacă pentru copii în întreaga țara. Potrivit publicației franceinfo, propunerea senatorului este apreciată de părinți, care spun că nu e normal să fie ținuți cei mici în fumul de țigară: Alții susțin că propunerea sa e doar o încercare de a-și face campanie, deoarece părinții ar trebui să fie responsabili când vine vorba de sănătatea copiilor, fără ca o lege să îi oblige să facă acest lucru.

În multe zone din Franța, fumatul este interzis în aer liber. E cazul plajelor din Nisa și Cannes, de exemplu, iar în Auxerre, adulții nu au voie să fumeze în parcuri și în spațiile special amenajate pentru copii.

Citeste si alte articole pe:  http://www.europafm.ro/stiri/externe/fumatul-la-volan-ar-putea-fi-interzis-in-franta~n65293/

Citit 2332 ori