•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Datoria Frantei a atins un nou nivel record in 2012

Franta a ratat anul trecut tinta de deficit bugetar, in timp ce datoria publica a depasit estimarile guvernului de la Paris, atingand un nou nivel record....

Franta a ratat anul trecut tinta de deficit bugetar, in timp ce datoria publica a depasit estimarile guvernului de la Paris, atingand un nou nivel record.

Astfel, deficitul a scazut in 2012 la 4,8% din produsul intern brut de la 5,3% din PIB in 2011, peste tinta oficiala de 4,5% din PIB, potrivit datelor prezentate vineri de biroul francez de statistica, noteaza Reuters.

Autoritatile franceze declarasera anterior ca tinta de deficit va fi ratata din cauza costurilor cu recapitalizarea bancii franco-belgiene Dexia, dar si ca urmare a contributiei la bugetul Uniunii Europene si a cresterii economice sub asteptari, insa estimau ca deficitul va fi de 4,6%.

Franta a cerut partenerilor din UE mai mult timp pentru a ajunge la un deficit de sub 3% din PIB, nivelul permis la nivel european.

De asemenea, datoria publica a tarii a urcat la nivelul record de 90,2% din PIB in 2012 de la 85,8% in 2011, in timp ce tinta oficiala a fost de 89,9%.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/economie/zona-euro/datoria-frantei-a-atins-un-nou-nivel-record-in-2012-1227116

Citit 2363 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top