Imprimă această pagină

Zona Euro: Iesirea din recesiune va fi si mai lenta decat se estima initial

Iesirea din recesiune va si mai lenta decat se estima in zona euro, cu o stagnare in primul trimestru din 2013 si apoi un demaraj lent, pana la finele verii, potrivit previziunilor publicate vineri de institutele de statistica din Franta, Germania si Italia, citate de AFP....

Iesirea din recesiune va si mai lenta decat se estima in zona euro, cu o stagnare in primul trimestru din 2013 si apoi un demaraj lent, pana la finele verii, potrivit previziunilor publicate vineri de institutele de statistica din Franta, Germania si Italia, citate de AFP.

Ca si in ultimele previziuni publicate in ianuarie, INSEE, IFO si ISTAT se asteapta ca zona euro sa inregistreze o crestere zero la inceputul anului, dupa un recul de 0,6% din produsul intern brut (PIB) in ultimul trimestru din 2012.

"Cu toate acestea, in primul trimestru din 2013 climatul de afaceri s-a ameliorat usor. Astfel, activitatea in zona euro va progresa in trimestrul doi" cu o crestere de 0,1% si apoi 0,2% in trimestrul trei, spun cele trei institute, intr-un comunicat comun.

Este vorba de o revizuire in scadere: in ianuarie, se miza pe o crestere de 0,2% in trimestrul doi.

Iar usoara crestere va proveni in special dintr-o accelerare a exporturilor, gratie cererii tarilor emergente si a unei cresteri "robuste" in Statele Unite.

Consumul privat "va scadea in primul trimestru inainte de se stabiliza in cel de-al doilea si al treilea gratie reculului inflatiei si a atenuarii efortului de consolidare bugetara, si in ciuda cresterii somajului".

"Scenariul nostru de previziune presupune ca tensiunile financiare din Europa nu se vor agrava. El este inconjurat de mai multe necunoscute, in special legate de evolutia situatiei politice in zona euro", se mai arata in acest comunicat.

Citeste si alte articole pe:  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-14563093-zona-euro-iesirea-din-recesiune-mai-lenta-decat-estima-initial.htm

Citit 3355 ori
Login pentru a posta comentarii