•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Percheziţii la locuinţa şefei FMI, Christine Lagarde

Percheziţii la locuinţa şefei FMI, Christine Lagarde

Autorităţile franceze au efectuat miercuri o percheziţie la apartamentul de la Paris al directorului general al FMI, Christine Lagarde. E vorba de o anchetă privind o plată de 285 de milioane de euro de la buget, în perioada în care Lagarde era ministru de Finanţe.

Concret, ancheta vizează modul în care Christine Lagarde a gestionat în 2008 o plată compensatorie de 285 de milioane euro de la bugetul de stat către omul de afaceri Bernard Tapie, un susţinător al fostului preşedinte, Nicolas Sarkozy.

Anchetatorii suspectează că Lagarde ar fi acţionat ilegal când a aprobat plata, potrivit The Guardian. Actuala şefă a FMI neagă că ar fi încălcat legea.

Christine Lagarde a fost ministru de Finanţe al Franţei în perioada 2007-2011, în timpul mandatului lui Nicolas Sarkozy şi a devenit apoi director general al FMI.

Citeste si alte articole pe:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/perchezitii-locuinta-sefei-fmi-christine-lagarde

Citit 2568 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top