•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Franta: Alimente obtinute din grau, contaminate cu insecticid

Insecticidul e folosit în depozitele de cereale, însă are consecințe grave asupra sănătății...

Reziduuri de insecticid ar exista în pâine, biscuiți, cereale și paste, în general, în produse obținute din grâu - anunță asociația de mediu Generations Futures, citată de publicația FranceInfo.

După ce a analizat mai multe produse alimentare, asociația a constatat că trei sferturi dintre acestea sunt contaminate cu un insecticid periculos.

Doza depistată nu depășește limitele maxime admise, dar specialiștii spun că substanța, chiar și în concentrație foarte mică, poate afecta sistemul endocrin, provocând dereglări hormonale.

Insecticidul ajunge în alimente, deoarece este pulverizat în silozurile unde se depozitează cerealele, pentru ca acestea să fie ferite de anumite insecte sau ciuperci. Aceleași substanțe chimice care provoacă dereglări endocrine se găsesc și în produse de grădinărit și în spray-urile anti-țânțari. Asociația din Franța a cerut retragerea lor de pe piață.

Citeste si alte articole pe:  http://www.europafm.ro/stiri/externe/franta-alimente-obtinute-din-grau-contaminate-cu-insecticid~n65138/

Citit 2053 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top