•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

ArcelorMittal va redeschide un furnal in Franta

ArcelorMittal, cel mai mare producător mondial de oţel, va reporni luna aceasta un furnal din nordul Franţei ca urmare a unei uşoare creşteri a cererii de oţel în Europa, transmite Reuters. Furnalul de la Dunkerque, aflat în conservare din...

ArcelorMittal, cel mai mare producător mondial de oţel, va reporni luna aceasta un furnal din nordul Franţei ca urmare a unei uşoare creşteri a cererii de oţel în Europa, transmite Reuters.

Furnalul de la Dunkerque, aflat în conservare din august 2012, va fi redeschis la 17 ianuarie. Acest furnal, cu o capacitate anuală de un milion de tone, este unul din cele trei furnale de la fabrica din Dunkerque, care poate produce opt milioane tone de oţel. 'În acest moment, se înregistrează o modestă redresare în Europa, datorită refacerii stocurilor de oţel în Europa', se arată în declaraţia ArcelorMittal.

Industria oţelului din Europa se confruntă cu un exces al capacităţilor de producţie pe termen lung, iar problemele economice au afectat cererea, determinând ArcelorMittal să închidă furnale în Franţa şi Belgia. 

În noiembrie, ministrul francez al industriei, Arnaud Montebourg, a declarat că ArcelorMittal nu mai este binevenit în Franţa, după ce gigantul mondial din domeniul oţelului a anunţat la 1 octombrie că a oprit definitiv furnalele din Florange şi a acceptat să îi acorde statului un răgaz de două luni pentru a găsi un cumpărător. ArcelorMittal are în Franţa aproximativ 20.000 de angajaţi.

Anul trecut, cererea de oţel în Europa a scăzut cu 8%, a estimat recent ArcelorMittal, declinul cererii ajungând cumulat din 2007 şi până în 2012 la 29%. Conform firmei StarMine, analiştii estimează că în 2012 ArcelorMittal a înregistrat un profit net de 529 milioane de dolari şi un profit de bază de 7,1 miliarde de dolari.

ArcelorMittal este cel mai mare producător mondial de oţel, cu operaţiuni în peste 60 de ţări. În 2011, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 94 de miliarde dolari şi o producţie de oţel de 91,9 milioane de tone, reprezentând aproximativ 6% din producţia mondială de oţel. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi /est/, Iaşi /est/, Roman /nord-est/ şi Hunedoara /centru/.

Citeste si alte articole pe:  http://www.incomemagazine.ro/articol_92201/arcelormittal-va-redeschide-un-furnal-in-franta.html

Citit 2088 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top