•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

FMI cere Frantei reforme care sa revigoreze economia

FMI a cerut Frantei sa adopte politici de moderatie salariala, o reforma completa a pietei muncii si mai multa competitie in sectorul serviciilor. Franta, a doua economie a Europei, pierde din cota pietei exporturilor si va avea parte doar de o crestere economica "fragila".

"Cresterea economica ramane inceata si perspectiva pe termen scurt este supusa riscurilor negative. Principala provocare este sa se intareasca revenirea, in paralel cu gestionarea diferentei de competitivitate fata de partenerii comerciali si asigurarea stabilitatii financiare", au subliniat directorii executivi ai FMI, intr-un comunicat emis vineri, potrivit Taipei Times.

Evaluarea anuala a politicilor Frantei a fost insotita de un studiu aprofundat al sectorului financiar, care isi exprima ingrijorari cu privire la dependenta bancilor de finantarea suplimentara. Aceasta le pune intr-o pozitie vulnerabila in cazul unei crize de lichiditate sau de incredere in regiunea euro, arata raportul.

Presedintele francez, Francois Hollande, se confrunta cu o economie aflata pe marginea recesiunii si a declarat ca anul viitor va fi foarte greu, in conditiile in care somajul va creste. Hollande a redus o serie de taxe si incearca sa faca piata muncii mai flexibila, intr-o incercare de a stimula competitivitatea tarii.

FMI crede ca economia franceza va creste in 2013 cu 0,4%, adica jumatate din estimarea Parisului. In aceste conditii, Franta nu va putea ramane in tinta de deficit de 3% din PIB.

Citeste si alte articole pe:  http://www.ziare.com/economie/fmi/fmi-cere-frantei-reforme-care-sa-revigoreze-economia-1208893

Citit 2036 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top