•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Noi criterii pentru regularizarea imigranţilor în Franţa

Foto: AFP/Joel Saget

Ministerul francez de Interne a publicat o mult aşteptată circulară, prin care reglementează domeniul naturalizării imigranţilor. Asociaţiile nu sunt pe de-a-ntregul mulţumite de felul în care ministerul a regândit normele în vigoare, dar consideră că s-au făcut unele progrese "punctuale".

Circulara prezentată în Consiliul de Miniştri este "exigentă": ea impune cel puţin cinci ani de prezenţă în Franţa şi condiţii clare pentru dobândirea cetăţeniei, a explicat ministrul de Interne, Manuel Valls, precizând că "este în acelaşi timp justă, pentru că permite un tratament egal" oriunde te-ai găsi în Franţa ca imigrant şi pune capăt situaţiilor în care prefecturile luau decizii "arbitrare".

Ministerul francez de Interne estimează că noile reglementări nu vor duce decât cel mult într-o primă fază la o creştere a naturalizărilor, după care se va reveni la o medie anuală de 30 de mii. ONG-urile consideră însă restrictive măsurile impuse de Guvern. Noile criterii "vor limita naturalizările şi vor antrena critici dure, inclusiv în sânul Partidului Socialist", a declarat directorul general al unei asociaţii denumite sugestiv France Terre d'Asile.

 Unui salariat i se cer cinci ani de şedere în Franţa şi o vechime de opt luni în muncă în ultimii doi ani, dar şi un contract de muncă în vigoare sau o promisiune de angajare. Unui tânăr de peste 18 ani i se cere să fi ajuns în Franţa înainte de a împlini 16 ani, să fi avut un parcurs şcolar "asiduu şi serios" şi să aibă legături pe teritoriul francez.

Circulara clarifică şi situaţia părinţilor cărora li se cer cinci ani de prezenţă în Franţa, un copil şcolarizat de cel puţin trei ani şi o contribuţie la educaţia acestuia. Până acum nu existau reguli clare în acest sens.

În fine, pentru naturalizarea soţului sau soţiei unui străin aflat legal în Franţa e nevoie tot de cinci ani de prezenţă în această ţară şi 18 luni de viaţă în comun, faţă de cinci ani până în prezent.

Deşi circulara a fost intens dezbătută cu societatea civilă din septembrie, când a fost finalizată, ONG-urile tot mai cred că documentul e perfectibil.

Citeste tot articolul:  http://www.rfi.ro/articol/stiri/social/noi-criterii-regularizarea-imigrantilor-franta

Citit 4450 ori

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top