Imprimă această pagină

Dupa Franta, Moodys retrogradeaza fondurile de urgenta ale zonei euro

Moody's a redus ratingul pentru fondurile europene de salvare ESM si EFSF la Aa1 de la Aaa, dupa ce la inceputul lunii noiembrie a retrogradat Franta....

Moody's a redus ratingul pentru fondurile europene de salvare ESM si EFSF la Aa1 de la Aaa, dupa ce la inceputul lunii noiembrie a retrogradat Franta.

ESM (European Stability Mechanism - Mecanismul European de Stabilitate) si EFSF (European Financial Stability Facility - Facilitatea Europeana pentru Stabilitate Financiara) au fost create in scopul stabilizarii zonei euro, furnizand asistenta financiara statelor din regiune aflate in dificultate, scrie CNBC.

Luna trecuta, agentia de evaluare financiara a redus cu o treapta ratingul de credit al Frantei, un important contributor la cele doua fonduri, la Aa1 de la Aaa.
Reprezentantii celor doua fonduri de urgenta critica decizia agentiei.

"Nu suntem de acord cu abordarea agentiei de rating care nu intelege suficient cadrul institutional exceptional de puternic al ESM, angajamentul politic si structura capitalului", a spus Klaus Regling, directorul administrativ al ESM si directorul financiar al EFSF.

Citeste tot articolul:  http://www.ziare.com/economie/rating/dupa-franta-moody-s-retrogradeaza-fondurile-de-urgenta-ale-zonei-euro-1204922

Citit 3181 ori
Login pentru a posta comentarii