•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Musée de l'Armée - Les Invalides - Paris

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Domul Invalizilor (Dom Invalides – Musee de l’Armee) este compus dintr-un muzeu al armatei impreuna cu locurile de veci ale soldatilor francezi, cel mai cunoscut fiind Napoleon. Un muzeu bine organizat si plin de istorie, va asteapta sa il vizitati atunci cand ajungeti la Paris.

 

In 1670 regele Louis al XIV-lea decide sa creeze Hotel Invalides, spital pentru primirea soldatilor raniti in lupte. In 1677 se construieste Biserica soldatilor numita Dom Invalides, devine Pantheon militar in timpul lui Napoleon. In 1840 este adus si inmormantat si corpul lui Napoleon, iar in 1861 este amplasat monumentul sau funerar.

Muzeul de arme contine 3 colectii mondiale de armuri si arme vechi: sala regala (sala thematica), sala medievala (armele si armurile din sec XIII - XV), sala Louis XII (arme din razboiul cu Italia din sec XV), galerie tematica de arsenal, sala tematica (arme si armuri din lume Orientul Mijlociu, civilizatii otomane, persane, mongole, chinezesti si japoneze), sala europa (Franta, Italia si Germania), sala Alsace. Din al doilea razboi mondial sala Leclerc 1939-1942, sala Juin 1942-1944 si sala de Lattre 1944-1945

Informatii Utile:
Adresa: 129, rue Grenelle, Paris 75007
Metro: RER C - Statia Invalides sau cu Metro Linia 8, statia Latour-Moubourg, Linia 13, statia Varenne (vezi harta Metro AICI)
Preturi Intrare: 9 €/persoana

tarif redus 7 euro de la ora 17 si martea in nocturna, grupurilor>10 pers
Intrare gratuita: Tinerii sub 18 ani sau rezidenti din Uniunea Euroapeana cu varste cuprinse intre 18 si 25 ani, personele cu handicap cu un insotitor,  Pass education, jurnalisti, militari francezi si straini in uniforme.

Program de vizitare:
Este deschis in fiecare zi, cu exceptia primei luni ale lunii (cu exceptia lunilor iulie, august, septembrie), 1 ianuarie, 1 mai si 25 decembrie.
Orar Iarna: 10:00-17:00 de la 1 Octobrie pana pe 31 Martie.
Orar Vara: 10:00-18:00 de la 1 Aprilie pana pe 30 Septembrie. Exceptie fiind lunile Iulie si August, cand este deschis pana la orele 19:00.
Casa de bilete este inchisa cu 30 min inainte de ora inchiderii.

Citit 41567 ori

Lasă un comentariu

Recomandate
Facebook
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top