Imprimă această pagină

Ce este un Contrat d'apprentissage?

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Contractul d'apprentissage este definit de "Code du travail": un contract incheiat intre un tanar angajat (fara experienta) si un angajator. Angajarea pe baza acestui contract, se axeaza pe faptul ca angajatorul se angajeaza sa ii plateasca angajatului pentru munca prestata, dar si ca ii va oferi sustinere pentru formare profesionala, pe toata durata contractului.

Contractul trebuie semnat intre un CFA(centre de formation d'apprentis), angajat si angajator.

Angajatul se obliga prin acest contract sa lucreze in companie, dar in acelasi timp sa urmeze cursurile de formare profesionala si sa sustina examenele finale.

Conditiile de angajare pe baza unui contract d'apprentissage!

Contractul se adreseaza persoanelor care se incadreaza in varsta de 16 -25 de ani.
Contractul poate fi incheiat pe o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani, in functie de specializarea pe care o unreaza tanarul.
Tanarul sa fie inscris la un curs de formare profesionala, particular sau regional (sunt acceptate contracte de studii superioare, masterat).
 

Pot fi angajate si persoane care depasesc varsta de 26 de ani in anumite conditii:

Daca sunt incadrate ca persoane cu handicap - in acest caz nu exista limita de varsta;

Contractul d'apprentissage a inceput inaintea varstei de 26 de ani, dar este prelungit pe motivul obtinerii unei diplome de un mai mare nivel. Limita maxima de varsta fiind de 30 de ani;

Ce remuneratie primeste tanarul ucenic?

Remuneratia este calculata dupa o grila de salarizare stabilita de SMIC. Suma pe care o poate primi tanarul incepator creste in fiecare an si in functie de varsta pronind de la suma de 356  ajungand in ultimul an de contract la 1112,02 €-

Citit 8135 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2013 18:47

Articole înrudite