Imprimă această pagină

Ce trebuie sa stiu cand merg la Restaurant in Franta?

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

In Franta toata lumea apreciaza gastronomia. Deobicei cand ajungi intr-o tara noua vrei sa incerci mancarurile lor traditionale, iar locul de degustare cel mai rapid, il gasesti in restaurante.

Ceea ce nu stii este ca, in Franta sunt mii de minirestaurante iar alegerea unui local este foarte dificila. Ca si turist, te opresti la restaurantele din zona turistica, ca emigrant alegi dupa zona in care activezi.

 

Preturile sunt foarte ridicat in Restaurante, de aceea o sa gasesti la marea majoritate a restaurantelor Meniuri la preturi fixe 10Euro, 12Euro, 15Euro. In pretul meniului intra, in functie de restaurant, antreu-fel principal-desert-bautura. La fiecare fel, puteti alege din 5 feluri de mancare sau desert. Daca vei arunca o privire peste aceleasi produse comandate separat, vei observa ca pretul cumulat sare cu mult pretul pe care il patesti tu pentru un meniu recomandat de gazda.

Meniurile sunt afisate in fata localului, dar vei observa ca in anumite zile, ori creste pretul la acelasi meniu, ori dispare meniu. Aceasta este strategia de marketing pe care restaurantul il practica pentru a-si atrage clienti. Dupa ce sa umplut localul, meniul dispare, iar restul persoanelor care vor veni dupa, nu vor mai gasi meniul pe care l-ai comandat tu.

Dupa ce alegi mancarea dorita, trebuie sa stii ca aici nu se schimba tacamurile, dupa ce ai terminat un fel de mancare, iti pastrezi furculita si cutitul pentru urmatoarea mancare.

Aici lumea nu prea comanda bautura la mancare, deoarece politica tuturor localurilor este de a oferi din partea casei Apa la Carafa. Bine inteles apa este luata de la robinet, trecuta printr-un filtru. Daca, chelnerul uita sa aduca apa la masa, poti sa ii ceri fara probleme. Nu va comenta nimeni.

Cand mergi la bistrouri si doresti sa stai afara, trebuie sa stiti ca se percep alte preturi la bauturi si mancare. Verifica lista de preturi; daca sunt afisate doua preturi, clar pretul cel mare il vei plati in cazul statului la terasa.

Un alt aspect il reprezinta Tispul, pe tot teritoriul Frantei, nu se lasa Bachsiul cu care am fost noi romanii obisnuiti, aici Spaga chelenrului este ori inclusa in nota de plata, ori nu exista. Clenerii primesc salarii motivante pentru a-si face treaba la inalte standarde.

Daca doresti sa pleci cu taxiul, poti sa ii ceri chelnerului sa faca comanda la un taxi. Exista si aceasta posibilitate.

Pofta buna!

-

Sursa: eFranta.ro

Citit 10588 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2013 18:25

Articole înrudite

2 comentarii