•  Ti-am pregatit o rubrica noua, plina de informatii utile. Fii la curent cu tot ce se intampla in Franta. Stiri din ziare traduse in limba Romana.

  • Viziteaza Franta alaturi de noi! - Vom incerca sa iti grupam informatiile despre obiectivele turistice de pe tot teritoriul intr-un singur loc.

  • Incercam sa iti prezentam cele mai utile legaturi cu Franta, rapid, intr-un singur loc.

  •  

  •  

  •  

Marți, 07 Februarie 2017 16:41

5ème Quinzaine du #CinémaRoumain – Festival de film românesc La Strasbourg

Festivalul de #cinemaroumain, ajuns la cea de a 5-a ediție, va începe în 8 februarie iar timp de o lună vor fi proiectate la Cinéma Odyssée, grație eforturilor ICR Bruxelles, ADERS și LaStrasbourg, 12 filme românești de lung metraj și 4 scurt metraje.

Dintre toate edițiile, anul acesta veți putea întâlni cel mai mare număr de invitați speciali, personalități din lumea cinematografiei românești, dar și tineri regizori și realizatori români care își desfășoară activitatea în Franța, unii chiar La Strasbourg.

Dacă ați participat la „quinzainele” din anii trecuți, sunteți la curent cu succesul de care se bucură serile-eveniment în care puteți afla detalii interesante despre filmul vizionat direct de la cei implicați în realizarea lui. Ți-ai dorit să știi de ce o anumită scenă a fost filmată într-un anumit fel sau care au fost provocările pe care le-au avut actorii și regizorii de-a lungul filmărilor? Acum e momentul să afli, în cadrul dezbaterilor de după proiecție sau la cocktailul de la mezaninul cinematografului Odyssée, organizat ca în fiecare an de entuziaștii voluntari din ADERS, cu sprijinul Consulatului României La Strasbourg.

 


Prezentare Video:

 

 


 

Ați auzit de TIFF Transilvania? Directorul acestui îndrăgit și cunoscut festival, Tudor Giurgiu, este și regizorul filmului „De ce eu?”, proiectat pentru prima oară La Strasbourg, cu ocazia deschiderii 5ème Quinzaine du #CinémaRoumain, miercuri 8 februarie. Subiectul filmului, legat de corupție și piedicile puse justiției de către politicienii care vor să scape „basma curată”, s-ar putea să vă sune familiar.

Prima seară de proiecție-dezbatere va fi joi, 9 februarie, când publicul cinefil va avea onoarea să urmărească filmul „Aliyah Dada” și să stea de vorbă cu regizoarea Oana Giurgiu.

Prima sâmbătă de festival, 11 februarie, vine cu o super-surpriză pentru iubitorii de scurt metraje: 4 creații realizate de tineri cineaști români care locuiesc în Franța. Cu o tematică variată și scenarii originale, incită curiozitatea și captivează: vorbesc despre amintiri tulburătoare din copilărie („I made you, I kill you” de Alexandru Petru Badelita), drumul inițiatic de la copilărie spre adolescență (animația „Selkie’s Tide” de Dan Ene), adolescența și experiențele noi pe care le aduce în relația cu cei din jur („Annick” de Bianca Sescu) și raportările la familie și la trecut, a tânărului adult („Un deal ” de Diana Munteanu). Seria de scurt metraje cuprinde și „1969” de Alexandru Aurelian Ispas, al cărui synopsis ne-a făcut să zâmbim, stârnindu-ne curiozitatea: “O mică comună se pregătește pentru cel mai mare eveniment din viața locuitorilor săi. Pentru prima dată, un om va umbla pe lună“.

Invitații speciali ai serii de 11 februarie sunt regizoarea Bianca Sescu și autorul de film de animație Dan Ene.

Filmul Annick, selecționat la mai multe festivaluri de film din Europa și chiar din Asia, va fi difuzat pe marile ecrane de La Strasbourg, pentru prima dată, în cadrul Quinzaine du #CinémaRoumain. Este rodul colaborării unei echipe mixte franco-române iar unul dintre aspectele interesante este că la realizarea lui a participat și ADERS iar câțiva dintre membrii asociației apar în film în roluri de figuranți. O puteți asculta pe Bianca Sescu vorbind despre Annick în interviul pe care echipa LaStrasbourg a avut privilegiul să-l realizeze acum câteva luni.

Teaser festival: https://www.youtube.com/watch?v=1ZG3eZsuieM

Site-ul oficial al festivalului: festivaldefilm.aders-strasbourg.fr

Pagina facebook: facebook.com/5quinzaine

 


Harta Cinematograf:

 


 Sursa: www.LaStrasbourg.com

Citit 3172 ori Ultima modificare Luni, 13 Februarie 2017 15:20
Login pentru a posta comentarii
Facebook
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top