Imprimă această pagină

Centre Pompidou - Paris

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

CENTRE POMPIDOU. Centrul Pompidou, clădire futuristă cu acoperiş tubular, este numit de către parizieni Beaubourg (denu­mirea cartierului în care se găseşte). Construit în anii 70, a primit acest nume în onoarea fostului preşedinte al Franţei, Georges Pompidou (1911-1974). După ce timp de câţiva ani a fost asaltat de vizitatori, în 1997 centrul a fost închis pentru efectuarea unor lucrări serioase de renovare şi a fost redeschis în anul 2000. Puteţi ajunge aici trecând prin Place Georges Pompidou, o piaţetă în pantă, în care veţi găsi (dacă veţi căuta cu atenţie) Atelierul Brâncuşi.

Centrul Pompidou este cunoscut datorită faptului că găzduieşte Musée National d'Art Moderne (Muzeul Naţional de Artă Moder­nă), extins de curând.

Exponatele sunt prezentate în două secţiuni, ocupând două etaje: secţiunea dedicată operelor figurative rea­lizate în perioada cuprinsă între fovism şi cubism, precum şi cea care cuprinde artă abstractă realizată după cea de-a doua confla­graţie mondială şi creaţii recente, având la bază reprezentări video. Vă recomandăm să vedeţi creaţiile de artă contemporană, dispuse pe suporturi rotative. Există aici şi o bibliotecă publică de studii, un cinematograf, o cafenea, un restaurant (Georges, considerat a fi celmai „îndrăzneţ" restaurant parizian, amplasat pe terasa unei clă­diri), un magazin de cadouri şi un lift dispus pe exteriorul clădirii, oferind celor care îl utilizează o imagine panoramică a zonei cen­trale şi a părţii de vest a Parisului.

Place Georges Pompidou, Beaubourg/Les Halles,

tel.: 01-44-78-12-33,

Site Oficial: http://www.centrepompidou.fr

preţul unui bilet este de 7 euro (9 euro pentru expoziţiile temporare); în prima duminică din fiecare lună, intrarea este liberă;

program: miercuri-luni 11-21;

staţia de metrou Rambuteau

Sursa: http://paristraveller.blogspot.ro

Citit 28112 ori

1 comentariu