Imprimă această pagină

Statiunea Montana Chamonix-Mont-Blanc/France

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Statiunea Montana Chamonix din Franta situata la poalele muntelui Mont Blanc, este una dintre cele mai vechi resorturi de schi din Europa, aici fiind sustinuta si prima „Olimpiada de Iarna” in anul 1924. Aflanduse la o altitudinea de 1035m, statiunea ofera turistilor posibilitatea sa practice sporturile de iarna la standarde de 5 stele.

Un oras pitoresc cu foarte multe traditii si valori frantuzesti. In localitate o sa gasiti strazi pline de magazine cu echipamente sportive, suverniruri, baruri si restaurante pe toate gusturile. Un loc unde mergand pe strada o sa va intalniti cu oameni care au aceeasi pasiune ca si dumneavoastra Sporturile de Iarna si natura. Pe timpul serii centrul localitatii se transforma intr-un loc de pelerinaj turistic, un loc unde toata lumea cauta ceva dar spre bucuria lor, gasesc ceea ce cauta. Viata de noapte in localitate se termina deobicei pe la orele 2h.

Peste 37km de partii va asteapta cu zapada si mult soare in statiunea Chamonix. 

Pentru pasionatii de ski/snowboard exista 5 zone impresionante unde isi pot exersa abilitatile acestui sport.
- Grand Montets (doar pentru cei experimentati)
- Brevent-Flégère (cea mai mare zona de ski)
- Domaine de Balme (pentru familie si incepatori)
- Le Houches (priveliste specaculoasa peste oras si peisajul montan)
- Le Tour (pentru falimie si incepatori)

Urcarea se poate face atat cu telescaunul cat si cu telecabina direct din Chamonix, tot aici fiind si cel mai mare si inalt traseu de telecabina din Europa, oferind o priveliste grandioasa peste muntele Mont-Blanc.
Pentru familie si incepatori exista zona Domanine de Balme, un loc unde puteti face cursuri de initiere in sky si snowboard, dar si diverse alte activitati pentru copii si adulti.

Ce sporturi pot practica in Chamonix?
Ski, snowboarding, alpinism clasic si extrem pe gheata, parapanta, snowshoeing (mersul cu palete prin zapada), mountain bike (urcatul cu bicicleta pe munti) si multe alte activitati, toate va asteapta, explicate in localitate, la biroul Office de Tourisme de Chamonix. Daca doriti sa gasiti si alte statiuni montane in Franta puteti citi articolulUnde mergem la Ski si Snowboard in Franta?

Unde ma pot caza in Statiunea Chamonix-Mont Blanc?
Puteti alege dintr-o gama larga de cazare in statiune, incepand de la hotel de 5 stele, moteluri apartamente luxsoase, cabane montane si zone de camping; toate echipate la standarde internationale. Indiferent de bugetul pe care il aveti pentru vacanta, o sa gasiti un pat cald.

Cu ce pot ajunge in Chamonix/France?
In statiune se poate ajunge cu autoturismul personal Coordonate GPS: Chamonix-Mont-Blanc
Va asteapta peste 4000 de locuri de parcare puse la dispozitie de primaria localitatii.

Trenurile TGV: Cea mai apropiata statie de tren, de localitate, se numeste ”St Gervais-les-bains-le Fayet”, situata la 20km de statiunea Chamonix. Legatura o puteti face cu autobuze, taxiuri sau cu trenul Le Mont Blanc Express care deserveste statiile : St Gervais-les-bains-le Fayet, Servoz, Les Houches, Chamonix, Argentière si Vallorcine.

Cu Avionul prin legatura directa cu bus-ul in 45min. Cel mai apropiat aeroport fiind cel de la Geneva/Elvetia, 88Km distanta pana in statiune.

 Sursa: http://www.chamonix.fr/


Video Prezentare Statiune:

 


 

 


Galerie Foto Chamonix:

Citit 17784 ori

Articole înrudite

Login pentru a posta comentarii