Joi, 11 Octombrie 2012 23:33

Festivalul filmului romanesc din Toulouse / Festival du film roumain de Toulouse Friends Event

Intre 19 si 21 octombrie va avea loc a 4a editie a Festivalului de Film Romanesc din Toulouse la cinema ABC. Aceasta va incepe vineri la 20h30
cu un documentar de animatie: Crulic - drumul spre dincolo, de Anca Damian, locul intai la Festivalul de Filme de Animatie de la Annecy. Seara se va termina cu un bufet romanesc.

Seara de sambata, dedicata Moldovei, se va deschide in muzica la 18h30 cu Fanfara Vagabontu, festiva si talentata. Vor urma doua documentare, la 19h30: Mascarade, de Cornel Gheorghita, care prezinta traditia vivace, in mediul rural, a superstitiilor de iarna legate de spiritele mortilor, iar la 21h Un colt de rai (o poveste tiganeasca), de Nicolas Hansmartin, care urmareste viata unui cuplu in varsta de tarani tigani aparte. Acest film va fi urmat de o intalnire cu realizatorul.

Duminica la 16h30 va fi prezentat frumosul documentar despre o tanara maicuta care se calugareste Pacatoasa Teodora, de Anca Hirte. Festivalul se va termina cu proiectia la 18h a Aurora, fictiune de Cristi Puiu.


La 4e édition du Festival du Film Roumain de Toulouse aura lieu du 19 au 21 octobre au cinéma ABC. Elle débutera vendredi à 20h30 avec un film d’animation documentaire : Le Voyage de Monsieur Crulic, d’Anca Damian, grand prix au Festival du Film d’Animation d’Annecy. La soirée s'achèvera autour d'un buffet de plats roumains.

La soirée du samedi soir, dédiée à la Moldavie roumaine, s'ouvrira en musique à 18h30 avec la Fanfare Vagabontu, festive et talentueuse. Suivront deux films documentaires, à 19h30 : Mascarade, de Cornel Gheorghiţa, qui présente la tradition vivace, dans le monde rural, des fêtes païennes d'hiver liées aux esprits des morts, et à 21h Un coin de paradis (une histoire tsigane), de Nicolas Hansmartin, qui s'attache à la vie d'un vieux couple de paysans tsiganes haut en couleurs. Cette projection sera suivie d'une rencontre avec le réalisateur.

Dimanche à 16h30 sera présenté le beau documentaire sur une jeune nonne qui va prononcer ses vœux Téodora pécheresse, d'Anca Hirte. Le festival s'achèvera avec la projection à 18h de Aurora, fiction de Cristi Puiu.

Informatii Utile:

Adresa: 13 rue Saint Bernard, 31000 Toulouse, France - Cinéma ABC Toulouse
Data Eveniment: 19 Octombrie - 21 Octombrie
 

BROSURA EVENIMENT AICI

Citit 1503 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2012 23:52

Lasă un comentariu

Facebook
Hoteluri

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

calendar

Data Check-out

calendar
Curs Valutar
Bucuresti
Paris
Youtube

Urmareste-ne si pe Youtube!

Donatii

Inca de la infiintare, acest proiect a avut un singur scop, sa ajute romanii care vor sa ajunga in Franta sau care sunt deja pe aici, dar ca sa putem ajuta mai depare si sa dezvoltam acest proiect, avem nevoie de fonduri. Daca v-am fost de folos sau daca si dumneavoastra doriti sa ajutati pe cineva, puteti dona orice suma de bani incepand de la 1Euro. Aveti nevoie doar de un Card Bancar si sa apasati pe butonul "Donate", iar de restul se ocupa echipa eFranta. Toate platile sunt securizate. Va multumim de sprijin. 

 

Top